Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Sekolah Secara Online

Posted on

9 February 2017 | 6:16 am

Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Sekolah Secara Online

Sekarang ini buat mendapatkan markah yang tinggi dlm peperiksaan kamu tidak menjamin tempat jikalau kamu mahu sambung belajar di Maktab Rendah Sains MARA MRSM, Sekolah Berasrama Penuh SBP, ataupun permohonan UPU.

semakan markah kokurikulumIni kerana hari ini penilaian bukan hanya bersandar kpd akademik dan keputusan peperiksaan di sekolah kamu semata tetapi jg prestasi dan markah kourikulum kamu jg diambil kira.

buat pengetahuan kamu sebanyak 10 peratus diambil kira buat pelajar lepasan UPSR, lepasan PT3, lepasan SPM buat sambung belajar di SBP, MRSm ataupun universiti awam di bawah pengawasan permohonan UPU. Jelas? Jadi jangan ambil mudah perkara ini.

Pautan Semakan Markah Kokurikulum Online

Jangan keliru tiada gred buat bahagian ini. Yang ada hanya markah minimum dan markah maksimum bermula 0 hingga markah penuh 10.

Markah-markah yang telah dinilai, guru kamu sendiri akan melakukan kemasukan markah melalui sistem yang dinamakan Pengisian Markah PAJSK Secara Online atau nama lengkapnya dipanggil Pentaksiran Markah Aktiviti Jasmani Sukan di PAJSK.

P/S : Berita Semasa nasihat kamu buatlah sehabis baik. Aktifkan diri dlm aktiviti kokurikulum. Jangan hanya tumpukan kpd aspek akademik semata.

Ofme