Malaysia Election Result SPR Bagi PRU Ke 14. OFFICIAL

Posted on

27 February 2017 | 8:07 am

Malaysia Election Result SPR Suruhanjaya Pilihan raya bagi PRU ke 14

Berdasarkan Malaysia election result oleh SPR yang dijangka bakal diadakan pd th 2017 ini bakal menyaksikan samada kerajaan malaysia hari ini akan bertukar atau tidak.

malaysia election result

Samada kubu Barisan Nasional bakal mengekalkan kubu kuat mereka di Johor Bahru, Sabah, Sarawak dan jg negeri Melaka sama-sama kita nantikan pengumuman rasmi oleh pihak SPR. Ramai yang mengatakan edisi pilihanraya umum kali ini ialah paling sengit dan sukar dijangka keputusan di setiap demografi politik di Malaysia. Ada yang mengatakan Barisan Nasional akan terus mengekalkan kuasa buat sekaligus meneruskan mandat buat 5 th yang datang.

Ada jg yang mengatakan inilah peluang terbaik bagi pakatan pembangkang di Malaysia buat merampas tampuk pemerintahan kerajaan Malaysia daripada Barisan Nasional.

PRU Malaysia Election Result SPR?

Berita Semasa akan bawakan keputusan terkini dan latest update mengenai Malaysia election result daripada masa ke semasa di mana Berita semasa akan kemaskinikan maklumat jumlah bilangan kerusi parlimen yang berjaya diperolehi sehinggalah kerusi ke 222 yang merupakan jumlah keseluruhan yang ada.

Perkara Butirannya
Check Malaysia Election Results SPR KLIK SINI
Jumlah Pengumuman rasmi yang terkini oleh SPR Malaysia
Jumlah Kerusi Parlimen oleh PKR
Jumlah Kerusi Parlimen oleh Barisan Nasional BN
Jumlah Kerusi Parlimen oleh DAP
Jumlah kerusi Parlimen oleh Bersatu
Jumlah kerusi Parlimen oleh PAS

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Ofme