Keputusan Sukan SEA Bola Sepak Malaysia 2017. Pingat Emas?

Posted on

27 February 2017 | 3:34 am

Keputusan Sukan SEA Bola Sepak Malaysia 2017. Adakah Bakal Rangkul Pingat Emas?

Pejam celik pejam celik akhirnya Malaysia akan mengangjurkan temasya sukan yang terbesar di Asia Tenggara.

keputusan sukan sea

Yang mana negara handalan seperti Thailand, Singapura, Indonesia dan jg Vietnam akan memberikan cabaran dan saingan kpd negara kita Malaysia bagi merangkul status juara Sukan Sea Kuala Lumpur Malaysia kali ini. Malaysia akan jadi tuan rumah Sukan Sea Kuala Lumpur yang berlangsung sekali lagi selepas tempoh 2 th berlalu yang man telah berlangsung di Singapura sebelum ini.

Seperti biasa acara sukan yang melibatkan Malaysia seperti Badminton, Olahraga, Sepaktakraw, Gimnastik bakal menjadi tumpuan terutamanya kpd peminat sukan Sea Kuala Lumpur kali ini. Adakah keputusan sukan sea akan lebih memihak kpd Malaysia? Sama-sama kita nantikan.

Carta Kedudukan Malaysia bagi Keputusan Sukan Sea Kuala Lumpur

Akan dikemaskinikan

Paling penting sebenarnya dlm keputusan sukan sea kali ini bola sepak Malaysia mesti jadi juara bagi menamatkan kemarau panjang tidak membawa pulang pingat emas.

Diharapkan bagi edisi sukan sea Kuala Lumpur kemarau ini dpt ditamatkan apatah lagi kelebihan bermain di tempat sendiri pastinya akan memberikan kelebihan kpd pasukan bola sepak Malaysia.

Berdasarkan edisi keputusan Sukan Sea sebelum ini, Malaysia hanya berjaya menduduki tangga keempat apabila hanya memperolehi 62 emas, berbanding Vietnam, Singapore dan Thailand yang jadi juara bagi edisi sebelum ini.

Diharapkan Majlis Sukan Negara dpt memberikan perkhabaran gembira melibatkan peningkatan prestasi atlet buat edisi 2017 ini.

Ofme

Incoming search terms: